Melyek a webáruházak legfontosabb előnyei a hagyományos kereskedelmi modellekhez képest?

Webáruház egy nagyon gazdaságos megoldás amely segítségével a saját termékeit felkínálhatja az internet látogatók számára.

Webáruház vagy web shop előnyeit össze sem lehet hasonlítani a hagyományos áruházakkal vagy boltokkal. Egészen más kereskedelmi modellről és más nagyságrendekről van szó.

Néhány érv a webáruházas értékesítés mellett. A teljesség igénye nélkül, csak a legfontosabbak.

A webáruház plusz profitot hoz!
A webáruház kitűnően kiegészíti valamely cég, vállalkozás üzletvitelét. Minden egyes üzlet, mely megköttetik, legyen az a legkisebb tételű vásárlás, vagy igazán nagy tételű tranzakció, plusz bevételt jelent az interneten kívüli üzletvitelhez képest.

Távoli érdeklődőket ér el, akiket más módszerekkel nem lehet megszólítani.
A potenciális vásárlók az internet révén földrajzilag távoli városokból, helyekről szemlélhetik meg a kínálatot és bizalmukat megnyerve további nyereséget hoznak vásárlásaikkal. Az internet segítségével olyan széles érdeklődő réteg szólítható meg, mely semmilyen más módon nem elérhető. Olyan embereknek lehet értékesíteni, akik másként nem jönnének el a boltokba, nem szereznének tudomást a kínálatról.

Az esetleg szűk helyi piacokat kiszélesíti.
Amennyiben szűknek ítélhető a hazai piac, úgy idegennyelvű verziókkal megcélozható az egész világ! Gondolja meg, hogy a webáruház nem csak Magyarország területéről látható, hanem az internet bármely számítógépéről elérhető! Teljesen mindegy, hogy az adott gép a föld mely pontján üzemel.

Kezelése nem igényel informatikai ismereteket.
A webáruház kezelése nem igényel mély számítástechnikai ismereteteket. Az információk egy internetkapcsolat segítségével a nap bármely szakában bővíthetők, módosíthatók. Még csak szakember sem kell hozzá: tulajdonosa a menedzserprogram segítségével irodájából vagy akár otthonából saját kezűleg alakíthatja a kínálatot.

Éjjel nappal működik.
A webáruházrendszert számítógépek működtetik éjjel nappal. Mivel az interneten nincs záróra, úgy a potenciális érdeklődők a nap bármely szakában megtekinthetik a bolt kínálatát. Nem számít, hogy délután van-e, vagy hajnal, a webáruház ugyanúgy működik, végzi a dolgát.

Költségigénye elenyésző.
Nem kell új raktárakat kialakítani, nem kell új személyzet. Nincs eladó, nincs új pénztáros, nem kell új bolthelységet kialakítani vagy vásárolni. Előnyös havidíjért cserébe gépek, rendszerek működnek, melyek nem fáradnak el és nem kérnek szabadságot.

Webáruház készítés akár 1 hét határidő alatt. Természetesen befolyásolja a határidőt a webáruház összetétele, a feltöltendő termékek mennyisége.