Honlapkészítés egy olyan folyamat, amivel Ön, és az ön cége felkerülhet egy olyan helyre, ahol az egész világból egy pár kattintással magára találhatnak a látogatók.

Legfontosabb szakaszok egy honlapkészítési folyamatban:

1) Honlapkészítés első fázisa az igény felmérés
Meg kell ismernünk az ön igényeit, fel kell ismernünk, mit is szeretnének a honlapja segítségével elérni. Itt több változat is lehetséges. Terméket kínálnak, vagy szolgáltatást, esetleg információkat.

2) Honlaptérkép elkészítése
Közösen el kell készítenünk egy honlap térképet. Ez valójában egy kis rajz, amin látszódik a honlap felépítése. Itt fog igazából letisztázódni, hogy menni oldalunk is lesz a végén. Milyen oldalakat szeretnének, hogy ön által változtatható legyen a tartalomkezelő rendszerben, stb.

3.) Szövegek és képek begyűjtése, elkészítése
Honlapkészítéshez az ön közreműködésére is szükség van, mivel Ön ismeri legjobban a saját tevékenységét. A honlaptérképen szerepelt oldalakra szövegek és képek elkészítése nagyon fontos fázis a honlapkészítésben.

Itt arra is gondolni kell, hogy ezt a tartalmat fogják a keresők is látni, tehát tartalmas és hasznos is legyen az a szöveg.

4.) Honlap arculata
A honlapkészítésnek esztétikai szempontjából a legfontosabb a honlap arculat kiválasztása. Mi elkészítünk egy pár változatot, és önök választják ki a megfelelőt.
Itt nagy segítség a számunkra a már meglévő anyagok, ha léteznek (névjegykártya, katalógus, prospektus, stb.)

5.) Honlapkészítése egy ideiglenes tárhelyen
Honlapkészítése egy ideiglenes tárhelyen nagyon előnyös dolog, mivel ön tudja nyomon követni és időben változtatni a honlapján. Ez a szoros együttműködés egy biztos elégedett végeredményhez vezet.

6.) Tartalomfeltöltés és honlap tesztelés
Amikor a honlap elkészül, fel lehet tölteni tartalommal (pl. termékeket bevinni, híreket, eseményeket, aktuális ajánlat, stb.)

7.) Honlapkészítés befejezése
A honlap a tesztelés és tartalom feltöltés után felkerülhet a saját helyére. Ezzel a munkánk nem fejeződött be, mivel fontos dolog még az utólagos változtatás. Ezek az igények valójában működés közben derülnek ki.

8.) Nyomon követés és elemzés
A honlapjára olyan nyomon követési eszközöket helyezünk el, amivel pontosan tudni fogja követni a honlapja látogatottságát, milyen kulcsszavakra jöttek az oldalára, melyik a leglátogatottabb oldal, stb..