Akadálymentesítés

INFOKOMMUNIKÁCIÓS AKADÁLYMENTESÍTÉS

Infokommunikációs akadálymentesítés

A 305/2005. (XII. 25.) Korm. Rendelet előírja, hogy a közzétételre szolgáló honlapot úgy kell kialakítani, hogy az a széles körben elterjedt, valamint a vakok és gyengénlátók által széles körben használt eszközökkel is olvasható legyen.

Mi az akadálymentesítés?
Az akadálymentesítés olyan tudatos tevékenységek összessége, amely a különféle fogyatékkal élők emberek számára igyekszik olyan körülményeket biztosítani, amelyek lehetővé teszik számukra minden olyan tevékenység elvégzését, amelyben akadályoztatva vannak.
Az esélyegyenlőségi törvény írja elő az akadálymentesítést, mely, mint fogalom egyre nagyobb körben ismert, és egyre szélesebb értelemben alkalmazzák. Alapvető értelmezése szerint a fizikai, szellemi és érzékszervi fogyatékkal élők számára olyan környezet kialakítását jelenti, mely segíti korlátok nélküli közlekedésüket, tájékozódásukat, és általában minden olyan tevékenység elvégzését, amelyben fogyatékosságuk miatt akadályoztatva vannak. Kiszélesítve a kört, ugyanez a segítség hasznára lehet az idősebbeknek is, de akár mindannyiunknak is. A fogyatékosság megnyilvánulása és mértéke igen sokféle lehet. Más segítségre van szüksége egy gyengén látó, vagy akár teljesen vak embertársunknak, ismét más segítséget vár el egy rosszul halló ember. Súlyos, halmozott fogyatékosság esetén már segítőre is szükség van.  A komplex akadálymentesítés célja,  a különféle fogyatékosságban szenvedők egyszerre történő „kisegítése”.
Az infokommunikációs akadálymentesítés célja:
Fogyatékkal élő embertársaink számára lehetővé tegye a szabad mozgást, tájékozódást, egy adott weboldal használatakor. Ezért a honlapok készítőinek kiemelt figyelemmel kell lenniük az akadálymentesítés szempontjainak betartásában. Olyan honlapokat kell megalkotniuk, melyek megfelelnek ezen kritériumoknak. Az Európai Unióhoz történő csatlakozás óta a fogyatékkal élő embertársaink megsegítése és az akadálymentesítés már nem csak figyelmesség, hanem kötelesség is. Ennek tükrében a már meglévő honlapokat a megváltozott előírásoknak megfelelően kell akadálymentesíteni.

KIVITELEZÉSI AJÁNLAT RÉSZLETES ISMERTETÉSE


KIVITELEZÉSI REFERENCIÁINK


Honlap akadálymentesítés esetén kérem vegye fel velünk a kapcsolatot a hivatkozáson található elérhetőségeinken,  illetve, kérem írjon az info@itnav.hu email címre, vagy hívja a +36 20 333 1 333-as telefonszámot!